Moda, Çılgınlık ve İnstagram Güzelleri

İnstagram çılgınlığı o kadar büyüdü ki hesabı olmayan kişi sayısı neredeyse çok az. Hatta her gün birileri de üye oluyor. Gerçekten nedir bu instagram? Neye hizmet eder? Kimler içindir? Elbette herkes için. Ama en çok bayanlar için olduğunu iddia etsek yanlış olmaz. İnstagram kızları, instagram güzelleri birbirleriyle yarış halinde. Tabi instagram'ı sevmeyen, hiç de bana göre değil diyenler de mutlaka var. Fakat öyle bir akım var ki, milyonlarca üyesi olduğundan önünüze geleni takip etmekten çekinmezsiniz. Her an her dakika fotoğraf çekileni, kendi güzelliğini gösterenlerden, gezdiği yerlerin fotoğraflarını çekip çekip instagram'a yükleyenlere, daha fazla kişi ya da firmalar tarafından takip edilmek için çırpınanlara kadar herkes orada..Gerçekten amacınız sadece takip edilmek mi yoksa...
  
instagram_trendmodalife

İnstagram, gerçekten oldukça tanınmış, milyonlarca üyesi olan büyük bir website. Artık bunu herkes biliyor. Ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için tasarlanmış bir site. Yani öyle masa üstü ya da laptop bilgisayarınızı kullanarak paylaşımlar yapamazsınız. Sahipleri istiyor ki yalnızca telefonunuzu kullanın. Bunun için daha çok gençlere hitap etmektedir. Herkes bir beğeni kazanabilmek için telefonlarını kullanarak birbiriyle yarışıyor, bu çok açık. Daha çok güzellik, makyaj, yemek, tatlılar, giyim, moda, parfümler ve ünlüler üzerine odaklanılmış. Bu kategoriler hakkında milyonlarca fotoğraf her gün yükleniyor.



instagram_trendmodalife1
Biraz daha akıllı düşünenler, bu devasa kullanıcı sayısına sahip siteyi ticari amaçla kullanmaktadır. Sponsoru olduğu bir giyim firmasının ürünlerini kendi hesabında paylaşarak firmaya para kazandırdığı gibi kendileri de kazanmaktadır. Tabi bu fikir çok fazla takipçisi olan şanslı ve çalışkan kişiler için geçerlidir. Yeni moda akımı hakkında paylaşımlar yaparak yüz binlerce kişiyi ve firmaları etkileyebiliyorlar. Moda ve trendlere etki ederek kitlelere dayatılmakta olan ürünleri isterseler yerden yere vurup, stil ve modanın yönünü kolayca değiştirebilirler. Tabi bu onların elinde bulundurduğu bir güç. Bu gücü de istedikleri gibi kullanabilirler. İnstagram kızlarını birer influencer kızlar olarak da tanımlayabiliriz. Bu şekilde tabir ediliyor. Ama siz yine de ingilizce değil de 'yayıncı' olarak tabir edin. 

İsterseniz şimdi devasa websitesindeki bazı yabancı ünlü kızlardan sizi haberdar edelim. Bakalım neler yapıyorlar? 




Blake Lively (@blakelively)'in paylaştığı bir gönderi ()

Amerikalı ünlü oyuncu olan Blake Christina Lively, 1987 California doğumlu. Kariyeri oyunculuk üzerine olsa da moda akımları şirketler de peşinde. Zaman zaman esrarengiz kıyafetleriyle, tavsiye ettiği kıyafet ve pantolonlarıyla takipçilerine yön verebiliyor. Ünlü modeli @blakelively takip edenlerin sayısı 24 milyon. 








Chiara Ferragni (@chiaraferragni)'in paylaştığı bir gönderi ()
 Karşınızda Chiara Ferragni. 1987 yılında İtalya, Cremona'da doğmuş İtalyan sitilist dünyaca ünlü moda tasarımcısı ve modeldir. Kendisi bir marka olduğu gibi Chiara Ferragni Guess markası için model ve sözcülük yapmaktadır. Kişisel blogu ile dünya çapında da çok tanınan biridir. Tam 15 milyon 710 bin kişi takip ediyor..




Yine İtalya Roma'da 1990 yılında doğmuş bir ünlü, güzel İtalyan model Federica Nargi. Oldukça şık tarzı olan ve güzel kıyafetlerle boy gösteren sitilist binlerce beğeni topluyor. 3 milyon 270 bin kişi takip ediyor..





Roxana Ventura da sıradan biri olsa da hızla takipçi sayısını artıranlardan. Tercih ettiği kıyafetleri, takipçileriyle paylaşan bir fenomen. 918 bin takipçisi var. Takipçi sayısı az gelebilir fakat az değildir.




Karşınızda diğer bir model ise Valentina Ferragni. Bu da kimmiş diye düşündüyseniz, yine bir İtalyan model. Kendisi Chiara Ferragni'nin kız kardeşidir. 2 milyon 350 bin takipçiye sahip.







Kim Kardashian West (@kimkardashian)'in paylaştığı bir gönderi ()
Şimdi isterseniz biraz sıkı durun. Kendisini zaten tanıyorsunuz ve Türkiye'de arama motorlarında isminin hiç aranmamış tek bir ilimiz bile yok. İşte o kişi, o model, magazin yıldızı, binlerce büyük şirketin adeta deliler gibi peşinden koştuğu, dünyada çok fazla kişi tarafından bilinen babası Ermeni tarafından, annesi ise Hollan'da ve İskoç asıllı, 1980 yılında California'da dünyaya gelen ünlü yıldız Kim Kardashian'dır. Tam tamına şu anda 122 milyon 594 bin kişi tarafından takip edilmektedir. 

Yorumlar