Amerikan Markası Tommy Hilfiger


Tommy Hilfiger

1985 yılında kurulan Amerikan markası Tommy Hilfiger, ünlü ve artık herkes tarafından bilinen bir şirket. Hazır giyim ve moda perakendeciliği sektöründe hizmet vermeye devam ediyor. Bir dünya markası olarak çok kişi tarafından tanınmayı başaran Hilfiger, elbette bugünlere hiç de kolay gelmedi. Gözlükten saatlere kadar hemen hemen geniş bir sahada varlığını ve faaliyetlerini sürdürüyor..


Genel merkezi Hollanda Amsterdam'da bulunan Tommy Hilfiger'in kurucusu da, Thomas Jacob Hilfiger'dir. New York'da 1951 yılında dünyaya gelen Thomas Hilfiger, azimle çalışarak Tommy Hilfiger'i bugünlere getirmeyi başarmıştır.


Thomas Jacob Hilfiger
Zamanla kadın, çocuk ve saatlerden botlara kadar geniş bir kesime hitap etmeyi başaran Tommy Hilfiger, 100'ün üzerinde ülkede şubeye sahiptir. Belirli müşteri kesimine sahip olan şirket, moda sektörünün ve perakende ürün hizmetinde öncü bir firmadır. Bir petrol istasyonu şirketinde çalışarak az miktardaki kazancını yatırım yapmak için harcayarak People's Place isimli küçük bir şirketle işe koyuldu. Hızlı bir çıkış yaparak kısa sürede güzel bir ivme yakalayan People's Place, 5-10 yıl içinde iyi bir konuma gelmiştir. İyi bir satış seviyesi yakalayan firma bu konumuna da belli bir uğraş ve zahmet sayesinde gelmiştir.


Tommy Hilfiger

Her şey güzel gidiyorken People's Place maalesef 1977 yılında iflas noktasına gelmiştir. İflas nedeniyle büyük şok yaşayan Thomas, 2 yıl kadar bir süre kendini toparlayarak yeniden kolları sıvamıştır. Bu sefer Jordache Jeans marka atılımıyla yeni mağazasını açıp işe koyulmuştur. Büyük bir umutla satışlarına başlayan Thomas Hilfiger, tekrar büyüme sürecine girerek devam etmiştir. 

tommy-hilfiger_1_

Takvimler 1980'leri gösterdiğinde Thomas'ın elinden tutarak kendisine rehberlik eden Hintli Mahon Murjani ile tanıştı. Bu dönemlerde büyük başarılar yakalayan firma, 1980 yılında ise artık son noktayı koymuş ve Tommy Hilfiger kırmızı beyaz logolu bilinen markasını hayata geçirmiştir. Böylece yıllar içinde günümüze kadar Amerika'nın en büyük markası haline gelip dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. 

                       tommy-hilfiger_3_



tommy-hilfiger_4_

Moda ve trendlere yön verebilen Tommy, bugün özellikle Amerika'da iyi bir müşteri kitlesine sahiptir. Kısa sürede gelişme göstermiş ve küresel anlamda tüm dünya çapında tanınmıştır. Fakat belli bir üst kesime hitap ettiğini itiraf etmek yerinde olacaktır. Çünkü Tommy gibi büyük markalar, genel kesim için üst perdede olduğu için ve ürünler pahalıdır. Bu konuda tek yapılması gereken uygun davranış ise marka düşkünü olmayıp yakışanın giyilmesi ve tercih edilmesi çok daha doğrudur.

tommy-hilfiger_4_







Yorumlar